Ένα WordPress powered blog χρειάζεται σωστή επιμέλεια και .. φροντίδα για να αυξήσει την επισκεψιμότητά του (traffic) και να γίνει δημοφιλές. Ανάμεσα στις πολλές αρμοδιότητες που έχει ο blogger, περιλαμβάνεται και η διαχείριση των σχολίων που αφήνουν οι αναγνώστες. Πρόκειται για μια διαδικασία χρονοβόρα αλλά εξαιρετικά σημαντική καθώς χρειάζεται συνεχής έλεγχος της ορθότητας και αυθεντικότητας των σχολίων (διαγραφή spam comments) και προσοχή στον τρόπο που τα χρησιμοποιούν οι αναγνώστες.
Η πλατφόρμα WordPress από μόνη της δεν έχει κάποιο σύστημα διαχείρισης σχολίων. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει ο blogger να εγκαταστήσει συγκεκριμένο plugin για να κάνει τη δουλειά του. Σε αυτό το άρθρο θα σου παρουσιάσουμε μια σύντομη λίστα από τα top plugins, που μπορείς να εγκαταστήσεις για να κάνεις τα σχόλια περισσότερο διαδραστικά για τους χρήστες και πιο εύκολα στη διαχείριση για εσένα!
1. Disqus System
Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή συστήματα αυτή τη στιγμή! Εμφανίζει τα περισσότερα χαρακτηριστικά από όλα τα υπόλοιπα, όπως: RSS, ενημερώσεις μέσω email, Login από Facebook, Twitter & Google+, υποστήριξη και χρήση εικόνων και Video.
Μπορείς να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το Disqus Plugin στο blog σου, το οποίο θα περάσει και τα σχόλια που υπάρχουν ήδη, μέσα στο λογαριασμό σου.
2. LiveFyre Comments
Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Disqus. Προσφέρει real-time comments, mobile support, social media sharing & login, υποστήριξη για εικόνα και Video, ειδοποιήσεις για νέα Comments και δυνατότητα παρακολούθησης comments, χωρίς τη δημοσίευση κάποιου σχολίου. Όπως και το Disqus, έτσι και το LiveFyre Comments plugin, συγχρονίζει με τα σχόλια που υπάρχουν ήδη στο blog σου κι έτσι δεν θα χάσεις κανένα!
3. Facebook Comments
Η επιλογή να προσθέσεις στο blog σου τα facebook comments, πλεόν δεν μοιάζει και με την καλύτερη λύση. Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των σχολίων, δηλαδή να τα εγκρίνεις ή να τα απορρίψεις. Επιπλέον, η προσθήκη των Facebook comments μέσα σε ένα blog δείχνει δύσκολη υπόθεση μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα για καλό moderation αλλά και η προσθήκη τους μέσα σε μια σελίδα δεν είναι πλέον εύκολη υπόθεση.
4. Google+ Comments
Το Google+ μεγαλώνει και αποκτά συνεχώς νέους θαυμαστές. Λένε μάλιστα πως η χρήση του βοηθάει αρκετά στο WordPress SEO, οπότε και εμείς τo προτείνουμε. Δεν υπάρχει κάποιο επίσημο Plugin από τη Google, αλλά μπορείς να δεις το Google+ Comments, το οποίο δοκιμάσαμε και λειτουργεί άψογα!
Μπορείς να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε Plugin πιστεύεις ότι ταιριάζει στη δική σου ιστοσελίδα από το WordPress Repository. Μείνε συντονισμένος στο Papaki blog καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλα χρήσιμα άρθρα, που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις το WordPress site/blog σου!
Μπες στη συζήτηση