Λόγοι να επιλέξεις ένα .store domain 

.store domain

17 Ιουνίου 2024, από

Έχεις online κατάστημα και θέλεις να ξεχωρίσεις στον «θορυβώδη» κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου; Τότε ένα .store domain είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για την online παρουσία σου. Πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο nTLD (new top-level domain) που απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που διαχειρίζονται online καταστήματα και ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου.   

Ας δούμε αναλυτικότερα μερικούς σημαντικούς λόγους για να επιλέξεις ένα .store.  

Γιατί το .store είναι το απόλυτο domain για την online επιχείρησή σου  

Άμεσα αναγνωρίσιμο 

Ένα .store domain δηλώνει αμέσως στο κοινό σου τι είναι το site σου. Είναι σαφές, ξεκάθαρο και μιλάει άμεσα για τη φύση της επιχείρησής σου. Όταν οι δυνητικοί πελάτες βλέπουν ένα domain .store, γνωρίζουν αμέσως ότι επισκέπτονται ένα ηλεκτρονικό κατάστημα , γεγονός που μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα κλικ και engagement. 

Πλεονεκτήματα SEO  

Με έναν .store domain μπορείς να επιτύχεις καλύτερο SEO. Οι μηχανές αναζήτησης τείνουν να κατατάσσουν ψηλά τις σελίδες που είναι πολύ σχετικές. Έτσι, όταν χρησιμοποιείς ένα .store domain name για έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, η σαφήνεια που παρέχει στις μηχανές αναζήτησης μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ως εκ τούτου, επιτυγχάνεις μεγαλύτερη προβολή της ιστοσελίδας σου, μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και πιθανότατα περισσότερες πωλήσεις.   

Ενίσχυση του branding  

Ένα .store domain συμβάλλει στην ενίσχυση του brand σου, συνδέοντας την ηλεκτρονική σου διεύθυνση με τις επιχειρηματικές σου δραστηριότητες. Αποπνέει επαγγελματισμό και μπορεί να κάνει την επωνυμία σου αξιομνημόνευτη. Η ιδιαιτερότητα ενός .store domain name μπορεί να σου προσφέρει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα για τις δραστηριότητές σου στο ηλεκτρονικό εμπόριο. 

Παγκόσμια απήχηση  

Σε μια παγκόσμια αγορά, η κατοχή ενός διεθνώς αναγνωρίσιμου domain είναι ιδιαίτερα επωφελής.  Το .store χρησιμοποιούν μερικοί από τους μεγαλύτερους δημιουργούς περιεχομένου, διασημότητες και δημοφιλή brands σε όλο τον κόσμο. Το κοινό είναι ήδη εξοικειωμένο με έναν .store domain λόγω των ηλεκτρονικών καταστημάτων όπως www.rihanna.store, www.mrbeast.store, www.universalmusic.store, www.emirates.store, www.citizenwatches.store και πολλών ακόμη.       

Εμπιστοσύνη και αξιοπιστία 

Ένα .store domain μπορεί επίσης να ενισχύσει την αξιοπιστία σου. Φαίνεται επαγγελματικό και μπορεί να κάνει τους επισκέπτες σου να αισθάνονται σιγουριά , διαβεβαιώνοντάς τους ότι έχουν να κάνουν με ένα νόμιμο ηλεκτρονικό κατάστημα. Η εμπιστοσύνη είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ένα .store domain μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση αυτής της εμπιστοσύνης. 

Εναρμόνιση με τις στρατηγικές Omnichannel  

Εάν η επιχείρησή σου εφαρμόζει μια omnichannel προσέγγιση, ένα .store domain μπορεί να συνδέσει την online και offline παρουσία σου. Είτε διατηρείς ένα φυσικό κατάστημα είτε διοργανώνεις pop-up εκδηλώσεις, η κατοχή ενός domain .store δημιουργεί μια συνεκτική εμπειρία brand, παρουσιάζοντας ένα ενιαίο προφίλ στους πελάτες σου σε όλες τις πλατφόρμες. 

κατοχύρωση .store domain

Βέλτιστες πρακτικές κατά την κατοχύρωση ενός .store domain 

  • Όπως και με οποιαδήποτε καταχώριση domain name, φρόντισε να επιλέξεις σχετικά, περιεκτικά και αξιομνημόνευτα domain names για τα καταστήματά σου.   
  • Επίλεξε domain names που μπορούν να ενσωματώσουν λέξεις-κλειδιά SEO για να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την κατάταξή σου στις μηχανές αναζήτησης.   
  • Βεβαιώσου ότι το όνομα domain σου ταιριάζει με τη συνολική ταυτότητα του brand σου.   
  • Πραγματοποίησε ενδελεχή έρευνα όχι μόνο για τη διαθεσιμότητα των ονομάτων αλλά και για τα πιθανά νομικά ζητήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν από την επιλογή ενός συγκεκριμένου domain name. Εξέτασε τυχόν συναφή εμπορικά σήματα και ιστότοπους αντιγραφής πριν δεσμευτείς για ένα όνομα domain. 
  • Προσπάθησε να αποφύγεις ειδικούς χαρακτήρες, σύνθετες ορθογραφίες, παύλες και άλλα παρόμοια στο όνομα domain σου. Πρέπει να διατηρείς τα domain names σου απλά και αξιομνημόνευτα. Ενώ κάποια μοναδικά ονόματα θα μπορούσαν να το κάνουν αξιομνημόνευτο, αν είναι πολύ περίπλοκο στην προφορά ή την ορθογραφία, θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι άνθρωποι καταλήγουν να σε μπερδεύουν με ένα διαφορετικό brand ή οργανισμό. Θα πρέπει επίσης να εξετάσεις τυχόν πιθανές παρεξηγήσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει το όνομα domain σου σε διαφορετικές τοποθεσίες.   
  • Χρησιμοποίησε ισχυρές πρακτικές ασφαλείας για να ασφαλίσεις τον .store domain σου, όπως πιστοποιητικά SSL, έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και ισχυρές πολιτικές κωδικών πρόσβασης. Η επικαιροποίηση της πιστοποίησης SSL είναι απαραίτητη για να αυξήσεις τα επίπεδα εμπιστοσύνης σου και να παρουσιάσεις μια ασφαλή πλατφόρμα για τους πελάτες σου στο διαδίκτυο.  

Το επόμενο βήμα  

Η επιλογή ενός .store domain μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ηλεκτρονική παρουσία της επιχείρησής σου. Προσφέρει άμεση αναγνωρισιμότητα, ενισχύει την επωνυμία σου και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τις προσπάθειές σου για SEO. Επιπλέον, με την παγκόσμια απήχησή του και τη δυνατότητά του να δημιουργεί εμπιστοσύνη, είναι μια έξυπνη επιλογή για κάθε επαγγελματία που θέλει να ξεχωρίσει στο «ψηφιακό τοπίο» 

Αν θέλεις να ανεβάσεις την επιχείρησή σου στο επόμενο επίπεδο, κατοχύρωσε σήμερα ένα .store domain. Σκέψου πιθανά ιδανικά ονόματα και έλεγξε τη διαθεσιμότητά τους. Μόλις βρεις το κατάλληλο όνομα για την επιχείρησή σου, κατοχύρωσέ το και δημιούργησε μια ισχυρή ψηφιακή παρουσία. 

Διάβασε ακόμα: 

Τα dos και don’ts για το domain της e-επιχείρησής σου 

Πώς η κατοχύρωση domains θωρακίζει το brand σου  

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!