Ρίχνοντας μια ματιά στο λογαριασμό μου στο Papaki βλέπω ότι έχω κατοχυρώσει διάφορα domain names, αρκετά από τα οποία απλά “κάθονται”. Επιπλέον, συζητώντας και με άλλα άτομα παρατήρησα ότι συμβαίνει και σε άλλους, με βασικό λόγο την έλλειψη χρόνου για την υλοποίηση των πλάνων που είχαν όταν προχώρησαν στην κατοχύρωση τους εξ’αρχής.
Λογικό είναι όσα domains δεν σε ενδιαφέρουν πια, απλά να τα αφήνεις να λήγουν, αλλά τι γίνεται με τα υπόλοιπα, μικρά διαμαντάκια που θέλεις να αξιοποιήσεις; Θεωρώντας ότι είναι waste of time να “κάθεται” ένα σημαντικό για εμένα domain, παραθέτω παρακάτω reasoning και έναν απλό και εύκολο τρόπο, με τον οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε υπάρχοντα ή φρεσκο-κατοχυρωμένα domain names!
Web Forward
Ο πιο εύκολος και έξυπνος τρόπος για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το domain σας στο Papaki.gr, είναι να κάνετε web forward ή αλλιώς redirection (ανακατεύθυνση). Το Web Forward παρέχεται δωρεάν, με κάθε domain στο Papaki και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε ανακατεύθυνση του domain σας προς οποιαδήποτε ηλεκτρονική διεύθυνση επιθυμείτε online.
Γιατί να κάνω Web forward/redirect προς το social profile μου;
1. Δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα το site που θέλω να ανεβάσω στο domain μου:
Εάν κατασκευάζετε ήδη το site σας και πρόκειται να το ανεβάσετε στο εγγύς μέλλον, μπορείτε να κερδίσετε χρόνο αλλά και fans/followers ανακατευθύνοντας το domain σας, προς τη facebook σελίδα σας ή το twitter αντί προς κάποια απλή σελίδα “Under Construction”. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ξεκινήσετε να χτίζετε την online εικόνα σας από νωρίς, στέλνοντας προς το site σας αμέσως μόλις είστε έτοιμοι.
2. Έχω λογαριασμό σε υπηρεσία που δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιήσω το δικό μου domain. Τι κάνω;
Αφορά τις περιπτώσεις που η υπηρεσία σου δίνει κάποιο url της μορφής πχ. twitter.com/username ή facebook.com/username κ.ο.κ. Αυτό ισχύει και για ορισμένες πλατφόρμες blogging που δεν υποστηρίζουν custom domain, αν και στις δημοφιλέστερες (blogspot, wordpress, webnode κτλ) έχουμε αναφερθεί με οδηγίες σε προηγούμενα άρθρα.
3. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θέλω να κάνω με το domain μου:
Είναι πολύ βολικό να ανακατευθύνετε ένα φρεσκο-κατοχυρωμένο domain προς το linkedin ή Flickr λογαριασμό σας, έως ότου καταλήξετε στον τρόπο με τον οποίο θα το αξιοποιήσετε, από το να “κάθεται” στο λογαριασμό σας.
Ξεκινώντας από τα δημοφιλέστερα, στην παρακάτω λίστα έχω καταγράψει τα σημαντικότερα social networks και τους λόγους για τους οποίους αξίζει να τα συνδέσετε με το domain σας:
Facebook: Το δημοφιλέστερο social network με πάνω από 500εκ. χρήστες σας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείτε με δεκάδες χρήστες και να χτίσετε μία δυνατή online εικόνα, πριν καν αποκτήσετε site.
Twitter : Η δημοφιλέστερη Micro-blogging πλατφόρμα, στην οποία θα μπορείτε να κάνετε follow αλλά και followers ενδιαφέροντα άτομα, σχετικά με το αντικείμενο σας ή όχι, σε ελάχιστο χρόνο.
LinkedIn : Ο δυναμικότερος, social τρόπος να δημιουργήσετε ένα δίκτυο από υπάρχουσες και νέες επαγγελματικές επαφές Online, να προωθήσετε το βιογραφικό σας και ίσως να βρείτε την επόμενη επαγγελματική σας δραστηριότητα.
Google : Ένας άλλος τρόπος να παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένο online προφίλ του εαυτού σας και των δραστηριοτήτων σας.
Flickr : Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το domain σας για να στέλνετε σε Online sets και albums προσωπικών ή επαγγελματικών φωτογραφιών. Το Flickr αποτελεί επιπλέον social network, έχοντας τη δυνατότητα σχολιασμού άλλων φωτογραφιών, σύνδεσης με χρήστες και με groups.
YouTube : Μπορείτε εύκολα να ανακατευθύνεται το domain σας προς τα videos σας, στο κανάλι σας στο YouTube.
Vimeo : Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να στέλνετε στα videos σας στο Vimeo
MySpace: Ιδανικό για νέους καλλιτέχνες και άτομα που ασχολούνται με τη μουσική, μιας και πολλοί έγιναν διάσημοι μέσα από το myspace profil τους.
Πως ενεργοποιώ την υπηρεσία Web Forward για να συνδέσω το domain μου με το social προφίλ μου:
Βήμα 1. Πατήστε πάνω στο domain, για το οποίο θέλετε να ενεργοποιήσετε το web forward
Βήμα 2. Από τα εικονίδα επιλέξτε το “Forward”
Βήμα 3. Εισάγετε το link προς το οποίο θέλετε να γίνει η ανακατεύθυνση, με ή χωρίς Domain masking. Εάν επιλέξετε Domain Masking στον browser του χρήστη θα συνεχίσει να εμφανίζεται το domain σας και όχι το URL ανακατεύθυνσης, πχ. http://papaki.info και όχι http://facebook.com/papaki. Στο τέλος πατήστε “Ενεργοποίηση Forward”.
Τέλεια! απλό και γρήγορο, θα το δοκιμάσω!
Ωραία, αν συναντήσεις τίποτα περίεργο, ενημέρωσε μας :)